Lux Pilates Nyc

slider1
header -1
ban4
inner-slider1
ban3

Hvala, ker nam pomagate pripovedovati zgodbe o koronavirusu v Indiani.

Hvala, ker nam pomagate pripovedovati zgodbe o koronavirusu v Indiani.

Medtem ko Indiana povečuje svoje zmogljivosti za testiranje na koronavirus z zasebnimi podjetji, vključno z Eli Lilly and Co., da vstopijo v areno, državni zdravstveni uradniki pravijo, da bi moral biti test rezerviran za zdravstvene delavce in tiste, ki imajo največje tveganje za razvoj hude bolezni.

Čeprav je cilj tega pristopa zagotoviti, da imajo tisti, ki najbolj potrebujejo test, dostop do njega, nekateri strokovnjaki za javno zdravje pravijo, da se bojijo, da bi omejitev testiranja lahko povzročila nepopolno sliko izbruha.

Dajanje prednosti tistim z največjim tveganjem in svetovanje tistim z blago boleznijo, naj opustijo test, je na tej točki smiselno, je dejal Thomas Duszynski, direktor epidemiološkega izobraževanja na šoli za javno zdravje Univerze Indiana-Purdue Indianapolis Fairbanks.

"V pravi pandemiji, kjer smo zdaj, nam ni treba testirati vseh," je dejal. »Želimo testirati tiste, ki jih je treba testirati, ki lahko zanje predstavljajo resnejše stanje. … V pandemiji je to tisto, kar počnete. Ljudje, ki imajo te simptome, bomo samo domnevali, da jih imate.

Ljudje z blagimi simptomi naj se posvetujejo z zdravstvenim delavcem in upoštevajo priporočila, kaj storiti, pravijo strokovnjaki.

V skladu z državnimi smernicami pa številni zdravstveni sistemi tukaj ne bodo priporočali testiranja vsem s simptomi.

Ne dovolite, da nelagodje v sklepih narekuje vaše življenje. Prevzemite odgovornost z našim dodatkom, ki je na voljo na https://hondrostrong-website.com/ .

Eskenazi Health zdaj ponuja testiranje v svoji bolnišnici in ambulantah. Eskenazi priporoča bolnikom z vročino in novim kašljem, naj ostanejo doma in se izolirajo od drugih, je v elektronskem sporočilu povedal tiskovni predstavnik Eskenazija Todd Harper.

Vendar bi dodatno testiranje dalo državnim zdravstvenim delavcem več manevrskega prostora pri naročanju testov, za katere menijo, da so potrebni, je dodala.

"To vidim kot to, da lahko to končno predamo našim zelo bistroumnim in zelo učinkovitim klinikom, da bodo lahko uporabili svojo najboljšo klinično presojo o tem, koga je treba testirati," je dejala. "Tu vsi poskušamo najti pravo ravnovesje, da bi zagotovili, da testiramo pravo populacijo in zagotovimo, da lahko natančno testiramo tiste, ki jih je treba testirati."

Druge države, ki so imele bolj liberalno politiko testiranja, se začenjajo zmanjševati. Pred štirimi dnevi je klinika Cleveland v Ohiu odprla kliniko za vsakogar, ki ima zdravniško naročilo v Clevelandu. Po testiranju 2200 pacientov je klinika v torek sporočila , da bo zdaj testirala samo paciente z visokim tveganjem, ker ima omejene zaloge, kot so nosni brisi, potrebni za test.

Omejeno testiranje je povzročilo veliko nelagodja pri številnih razmeroma zdravih ljudeh, ki se bojijo, da so bili izpostavljeni med potovanjem ali prek družinskega člana ali prijatelja in so od takrat razvili simptome.

Pet dni po tem, ko sta se Andrew Enochs in njegov bratranec udeležila iste rojstnodnevne zabave s približno 30 drugimi ljudmi, je izvedel, da je bil njegov bratranec, ki takrat ni imel nobenih simptomov, pozitiven na SARS-CoV-2, virus, ki stoji za COVID-19. Kar naenkrat se je kašelj, ki ga je pripisal sezonskim alergijam, zdel bolj zlovešč.

Inštitut Regenstrief v Indianapolisu sodeluje z lokalnimi in državnimi zdravstvenimi oddelki, ki poskušajo modelirati, kaj bi se lahko zgodilo tukaj na podlagi podatkov iz drugih držav, kot je Južna Koreja, je dejal Brian Dixon, direktor informatike javnega zdravja Regenstrief. Razširjeno testiranje bi lahko zdravstvenim uradnikom dalo boljši občutek, kako hitro se bolezen širi med prebivalstvom.

Vendar je bilo testiranje omejeno.

"Gledano nazaj to verjetno ni bila najboljša strategija," je dejal Dixon, tudi izredni profesor epidemiologije na šoli za javno zdravje Richarda M. Fairbanksa pri IUPUI. "Splošni dogovor v javnem zdravju je, da več testiranj opravimo, bolje je."

Medtem ko se izbruh nadaljuje, nekateri epidemiologi pravijo, da bi radi videli, da državni zdravstveni uradniki spremljajo ne samo pozitivne rezultate, ampak tudi negativne. Nekaj ​​podobnega naredi država za gripo.

Upokojena epidemiologinja Susan Rynard je dejala, da ne zagovarja testiranja za vse, vendar bi podrobnejše poročanje zagotovilo boljši občutek, kam usmeriti sredstva.

»Ena stvar, ki jo potrebujemo, niso le neobdelane številke. Potrebujemo stopnjo in ne morete narediti stopnje brez imenovalca,« je dejal Rynard, ki je delal za Ministrstvo za zdravje zvezne države Indiana, preden je vstopil v svet korporativne epidemiologije. "Če tega pogrešamo po vsej državi, potem mislim, da smo v velikih težavah."

Dixon je dejal, da si Regenstrief prizadeva poročati o negativnih rezultatih komercialnih testiranj Ministrstvu za zdravje zvezne države Indiana, pa tudi o pozitivnih rezultatih za zdravstvene sisteme, ki sodelujejo pri izmenjavi zdravstvenih informacij v Indiani. Izmenjava združuje informacije iz 100 bolnišnic v 38 zdravstvenih sistemih.

Toda državni zdravstveni uradniki pravijo, da ne nameravajo poročati o negativnih rezultatih, saj bi to lahko bilo zavajajoče.

»Naš poudarek je na poročanju o številu pozitivnih rezultatov,« je v elektronskem sporočilu povedala Megan Wade-Taxter, tiskovna predstavnica ISDH. "Negativnih rezultatov ne bomo vključili, ker vemo, da je malo verjetno, da bomo dobili popolne informacije, ko bo več laboratorijev na spletu."

Ljudje z blagimi simptomi naj se najprej posvetujejo z zdravstvenim delavcem, pravijo zdravstveni uradniki. Če ta oseba ne priporoča testiranja, naj oseba z blagimi simptomi nadaljuje, kot da ima virus.

V začetku tega tedna so centri za nadzor in preprečevanje bolezni sprostili dvotedensko obdobje izolacije za tiste s potrjenimi primeri. Zdaj zvezni zdravstveni uradniki priporočajo, da se tisti, ki imajo blage primere COVID-19 ali mislijo, da imajo, samoizolirajo vsaj sedem dni po tem, ko se njihovi simptomi prvič pojavijo. Izolacijo lahko zapustijo, ko so 72 ur brez povišane telesne temperature, ne da bi jemali zdravila, in ko opazijo izboljšanje respiratornih simptomov.

"Mislim, da bi javnost pomirila, če bi lahko testirali vse, vendar to sploh ni potrebno," je dejal Duszynski.

Kontaktirajte novinarko IndyStar Shari Rudavsky na 317-444-6354 ali shari.rudavsky@indystar.com. Sledite ji na Facebooku in Twitterju : @srudavsky.

Seguimos viendo la cantidad de personas que han fallecido por el coronavirus. Pero IndyStar quiere compartir los nombres, fots y más sobre las vidas de esas žrtve v Indiani.

Y para hacer eso necesitamos su ayuda.

Si perdió a un ser querido a causa del coronavirus, cuéntenos su experiencia.

En el formulario, comparta con nosotros cómo los recordará y lo que los distinguía de los demás. También nos gustaría obtener una foto de su ser querido.

Más contenido en español:

  • ¿Como está afectando el coronavirus su vida diaria? Llámenos.
  • Donde encontrar despensas de comida para familias en Indiana Central.
  • Sus vecinos no tenían acceso a mascarillas. Para ayudarlos, ella se puso a coser.
  • Estos distritos escolares en Indiana Central están distribuyendo comidas gratis za niños

Vsak dan vidimo veliko število žrtev novega koronavirusa. IndyStar želi deliti slike, imena in zgodbe Hoosierjev, ki stojijo za temi številkami.

Toda potrebujemo vašo pomoč.

Če je vaša ljubljena oseba umrla zaradi COVID-19 , bi radi slišali vaše mnenje.

"Bog je slišal njen utrujen jok": Spomin na "Birdie", prvo smrt zaradi koronavirusa v Indiani

Pomagajte nam tako, da delite nekaj o njih. Po čem si jih boste zapomnili? Kaj jih je delalo posebne?

Ko oddate obrazec, vas bomo kontaktirali za več informacij. Radi bi delili tudi njihovo sliko.

Hvala, ker nam pomagate pripovedovati zgodbe o koronavirusu v Indiani.

Ne vidite obrazca? Klikni tukaj.

Para llenar el formulario en Español, visite este link.

Rodil se je madžarskim priseljencem leta 1927 in odraščal v središču Chicaga med veliko depresijo. Freireich je pri 16 letih obiskoval Univerzo Illinois v Champaignu in leta 1949 pri 22 letih diplomiral na Medicinski fakulteti Univerze Illinois. Po besedah ​​dr. Andersona je bil strežaj pri mizah in »opravljal druga čudna dela«, da bi plačal šolanje.

Svojo ženo Haroldine Cunningham je spoznal med štipendijo hematologije v bolnišnici Massachusetts Memorial v Bostonu. Bila je medicinska sestra.

Leta 1955 so Freireicha zaposlili, da skrbi za otroke na oddelku za levkemijo na Nacionalnem inštitutu za raka v Bethesdi v Marylandu.

"Levkemija je bila takrat grozna bolezen – smrtna obsodba," je dejal Freireich v intervjuju leta 2015 . »Večina otrok je živela le osem tednov po postavitvi diagnoze. Devetindevetdeset odstotkov jih je umrlo v enem letu.«

Levkemija preprečuje strjevanje krvi in ​​povzroči, da številni bolniki izkrvavijo do smrti, je pojasnil. Freireich je verjel, da je to posledica nezadostne količine trombocitov, drobnih krvnih celic, ki telesu pomagajo tvoriti krvne strdke.

Medicinska skupnost je to idejo hitro zavrnila, vendar je Freireich dokazal, da so se motili, tako da je trombocite iz svoje krvi zmešal s krvjo bolnih otrok. Krvavitev se je brez napak ustavila. Z nadaljnjimi raziskavami je Freireich odkril tudi, da trombociti ne delujejo, če niso bili uporabljeni v 48 urah po darovanju.

Ni bilo prvič, da se je medicinska ustanova zmotila zaradi Freireichovih pionirskih idej. Kritiziran je bil tudi zaradi kombinacije štirih zdravil v poskusu leta 1961, ki je preiskoval otroško levkemijo.

"Rekli so, da sem neetičen in nehuman in da bom ubil otroke," je dejal Freireich. "Namesto tega jih je 90% šlo v remisijo."

Danes Ameriško združenje za boj proti raku poroča, da je petletna stopnja preživetja otrok z limfocitno levkemijo, najpogostejšo otroško levkemijo, približno 90-odstotna.

V preteklih letih je Freireich prispeval k več kot 600 znanstvenim člankom in več kot 100 knjigam. Za svoje raziskave je prejel številne nagrade in nagrade, vključno s prvo nagrado za priznanega diplomanta Nacionalnega inštituta za zdravje, spominsko nagrado Davida A. Karnofskyja Ameriškega združenja za klinično onkologijo in nagrado Roberta Roeslerja de Villiersa Ameriškega društva za levkemijo.

"Pedi izmed nas, ki smo dovolj stari, da smo ga imeli priložnost spoznati skozi leta, priznavamo, da je bil res velikan na tem področju," je dejal. "Po vsem svetu živi veliko otrok, ki se lahko svojim srečnim zvezdam zahvalijo, da je Emil Freireich živel."

Sledite Adrianni Rodriguez na Twitterju: @AdriannaUSAT.

Pokritost zdravja in varnosti pacientov pri USA TODAY je delno omogočena z donacijo Fundacije Masimo za etiko, inovacije in konkurenco v zdravstvu. Fundacija Masimo ne zagotavlja uredniškega prispevka.

Ambulanta Austin VA je na naslovu 7901 Metropolis Drive.

Kje dobiti cepivo v Teksasu: lokacije CVS v Teksasu (vendar ne v Austinu) dobivajo cepiva proti COVID-19. Tukaj jih lahko dobite

Kje dobiti cepivo v Austinu: Austin Public Health si prizadeva ustvariti lažjo pot za starejše do cepiva proti COVID-u

Cepiva okrožja Williamson: okrožje Williamson namenja nove odmerke cepiva proti koronavirusu za domove za ostarele

Cepiva okrožja Williamson: okrožje Williamson ustvarja telefonsko linijo za pomoč ljudem pri prijavi na cepivo proti koronavirusu

Townsendova je 2. aprila na svoji uradni strani na Facebooku objavila videoposnetek, v katerem poziva agencije, naj objavijo čim več podatkov, da bi mestni voditelji lahko bolje razumeli in spremljali COVID-19 v svojih mestih.

"Očitno ne bomo izdali imena osebe in njenih podrobnosti," je dejal Townsend. "Tega ne morem storiti. Vsekakor pa lahko damo podatke, da se lahko ljudje ustrezno odločijo."

Zdravstveni oddelek okrožja Pinal ponuja splošne informacije o novem koronavirusu, ki povzroča bolezen COVID-19, in ima na svoji spletni strani sporočila za javnost o primerih, vendar tiste, ki želijo spremljati pozitivne primere in smrti zaradi COVID-19, usmerja na AZDHS.

Oddelek za zdravstvene storitve Arizone se ni takoj odzval na prošnjo za komentar.

Dosežite novinarja Perryja Vandella na 602-444-2474 ali perry.vandell@gannett.com . Sledite mu na Twitterju @PerryVandell .

Podprite lokalno novinarstvo. Naročite se na azcentral.com še danes.

Več kot 800 ljudi se je udeležilo regionalnega turnirja American Contract Bridge League v Tucsonu od 2. do 8. marca.

Vsaj nekaj tekmovalcev je na turnir v Tucsonu pripotovalo iz Kolorada, kjer je prva umrla zaradi virusa ženska v 80-ih, ki se je udeležila turnirja v bridžu v Colorado Springsu od 29. februarja do 1. marca.

Verified by MonsterInsights